Spänninsgfältet mellan det inre och yttre livet, mellan det andliga och materiella, genomsyrar allt i Daniellas arbete. Vare sig det handlar om text, musik, performance  eller terapi. För närvarande är Daniella verksam som samtals- och parterapeut och framför även sin show "Into me you see" i Sverige och internationellt. 

Utbildning

Daniella Gordon har arbetat med kroppsterapi 1979-2006 i Sverige, England, USA, Danmark och Norge. Hon är utbildad i Postural Integration vid The Institute for Release and Integration i San Fransisco 1979. Hon är även utbildad i Transpersonell psykologi 1996 och har en fil.kand i litteraturvetenskap (drama-teater-film).

Karriär

Förutom att Daniella har arbetat med kroppsterapi och samtalsterapi i många år har hon också en lång historia som artist. Föreställningen "Into me you see", om skillnaden mellan att visa upp sig och att visa sig, framfördes i Stockholm och San Francisco mellan 2011-2013. Hon har även skrivit och producerat:

  •  “Psykotainment” (2002) En interaktiv föreställning om att våga stå för sina skuggsidor istället för att projicera dem på andra (Stampen och Södra Teatern i Stockholm).
  • “Daniellas Näsa” (Mosebacke 1992) Betraktade de sju dödssynderna genom en psykoterapeuts ögon.
  • “Jante-Schmante” (Kilen, Kulturhuset, Mosebacke och Victoria i Malmö 1999)  Om att växa upp som judinna i Sverige.

Hon har också deltagit i andra teater- och kabaré-sammanhang i Stockholm.

Karriären startade i San Francisco, där Daniella under fem års tid sjöng på klubbarna i “The Bay Area”.

Hon är just nu högaktuell som en av experterna i SVT:s program "Gift vid första ögonkastet", som kommer att visas i SVT flow under vintern för att sedan sändas på kanalen under våren 2015.